Sådan placerer du din brændeovn

Sådan placerer du din brændeovn

Én af de mest effektive måder at få billig varme på, er ved at skrue ned for radiatoren og overlade varmeproduktionen i hjemmet til en brændeovn. En brændeovn i hjemmet er ikke kun hyggelig på lange, mørke vinterdage, men kan også bidrage til en væsentlig reducering i din varmeregning. Det er derfor meget anbefalelsesværdigt at få installeret en brændeovn i dit hjem.

Hvis du virkelig skal have noget ud af brændeovnen, og ønsker at den skal være med til at give dig så billig varme som muligt, så er det en rigtig god idé at placere den strategisk i dit hjem. På den måde kan du udnytte varmen langt bedre og spare flere penge på lang sigt. Læser du videre her, kan du få nogle gode råd til, hvad du skal tænke på, når du placerer din brændeovn.

Undgå brandfare ved korrekt placering af brændeovnen

En brændeovn bliver som bekendt utrolig varm. Du tænder et lille bål derinde, og med bålets hjælp, kan du varme hele dit hjem op. Derfor skal du selvfølgelig også placere din brændeovn med omtanke, så du undgår brandfare. Undgå for det første at placere din brændeovn således, at du fører skorstenen gennem spær og rygning. Derudover skal du tage hensyn til, hvilken flade brændeovnen skal stå på og op af. Står den på en brandbar flade skal du være opmærksom på, at der gælder specifikke afstandskrav, som typisk vil stå skrevet i brændeovnens manual. Normalt gælder det, at brændeovnen skal stå minimum 50 cm fra brandbart materie.

Strategisk placering af brændeovnen

For at få mest muligt ud af din brændeovn, er det en god idé at placere den centralt i huset. Således sørger du for, at brændeovnen giver den bedste varmefordeling, og du får dermed størst glæde af varmen fra ovnen. Endvidere er det meningsfyldt at placere brændeovnen i det største rum, samt det rum, hvor familien opholder sig mest. Har du en stor stue, er det for eksempel smart at stille brændeovnen midt i rummet, hvor I både kan nyde godt af lyset og varmen fra de dansende flammer og brændende gløder. Husker du at have omtanke for, hvor du stiller brændeovnen, vil du få meget mere glæde af den, og endnu bedre vil du opleve, at du ikke behøver at bruge den elektriske varme i lige så høj grad, som før du fik en brændeovn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *