Træpiller i brændeovnen

Står du overfor en udskiftning af din eksisterende brændeovn, kan du med fordel skifte til en brændeovn, som kan fyre med træpiller. En pilleovn er typisk udstyret med et magasin, hvori den tager træpiller fra, efterhånden som den brænder dem af.

Fordelen ved en pilleovn fremfor en traditionel brændeovn er dels at man opnår en meget bedre fyringsøkonomi, og dels at man kan få adgang til billigt brændsel, når der er tilbud på træpiller. Har man adgang til gratis brænde er det selvfølgelig ikke en god investering, men man skal jo stadig regne med den tid man skal bruge på at fælde, kløve og stable brænde.

Når man brænder træpiller i en moderne pilleovn har man mulighed for at regulere lufttilførsel automatisk, og så opnår man en meget bedre fyringsøkonomi og virkningsgrad end hvis man fyrer med brænde, og regulerer luften manuelt med et spjæld. Så har mange tilbøjelighed til at køre med luftunderskud, og man får ikke det fulde udbytte af brændet. Man slipper selvfølgelig også for at bære brænde ind, og sørge for at holde brændeovnen i gang. Med en pilleovn skal man bare sørge for at der er strøm på ovnen og piller i magasinet, så sørger styringen for resten. Der er også mulighed for programmering af starttidspunkt, så man kan have et opvarmet hus når man står op og kommer hjem fra arbejde.

Ældre pilleovne fik kritik af at være støjende, men i en moderne pilleovn er lydniveauet blevet dæmpet meget, så man typisk kun kan høre en sagte lyd fra pilleovnens blæser.

En moderne pilleovn koster fra 10.000 og opefter, alt efter hvilke finesser man ønsker. Har du en brændeovn, og ønsker ikke at udskifte den til en træpilleovn kan du få en indsats til din brændeovn, således at du kan fyre med træpiller. Du skal så stadig sørge for at der er gang i ovnen, men tilgengæld har du fordelene ved træpillerne fremfor brænde mht. fældning, opbevaring og lign.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *