Brug tæpper, hvis du fryser

Brug tæpper, hvis du fryser

Danmarks vintre er ofte ubarmhjertigt kolde. Mens sneen fyger uden for og mørket lægger sig over det lille land, kan du sidde inden for i dit hjem og meget nemt risikere at føle dig kold, ja måske endda fryse! Det er ikke sjovt at fryse i sit eget hjem. Hjemmet skal være dér, hvor du har mulighed for at afskærme dig fra vinterkulden. På den anden side kan det blive en rigtig dyr fornøjelse, hvis du vil udfordre kulden uden for og varme hjemmet op til en bageovns temperatur. En simpel og nem løsning er at bruge tæpper på de meget kolde dage, hvis du fryser. Vænner du dig til at bruge tæpper der, hvor det er oplagt, så undgår du at blive fristet til at tænde op for radiatoren og på den måde kan du spare penge på varme i de kolde vintermåneder.

Forskellige kuldetærskler i samme hjem

En rigtig god grund til, hvorfor det er smart at bruge tæpper for at holde varmen indenfor, er, at det ofte forholder sig sådan, at der er stor uenighed blandt familiemedlemmer om, hvornår huset er varmet op til den rigtige temperatur. Nogle er mere kuldskære end andre, og har simpelthen sværere ved at holde varmen. Andre skal ikke bruge mere end 18 grader, før man føler sig godt tilpas. Har du nogle i dit hjem, der let kommer til at fryse, så kan vedkommende tage et varmt og rart tæppe over sig. På den måde slipper du for at skrue mere op for varmen for at holde én person varm, og du har på meget enkel vis sparet en masse penge på varme. Ydermere slipper resten af familien for at koge af varme.

Tæpper i soveværelse og stue

Det er selvfølgelig ikke optimalt at rende rundt i køkkenet svøbt ind i et tæppe, imens du er ved at stege kødet. Ej heller er det smart at slæbe et stort tæppe med ud på badeværelset. Heldigvis er det ofte sådan, at det hverken er i køkkenet eller på badeværelset, at der er problemer med at holde varmen. Her er man ofte i bevægelse, står over en tændt kogeplade eller ovn, eller er på vej i et varmt bad. Der, hvor man ofte begynder at blive kuldskær og fryse, er de steder i hjemmet, hvor man enten sidde eller ligger stille. Meget belejligt er det også her, at et tæppe passer ind i billedet. Fryser du om natten, kan du, i stedet for at skrue meget højt op for radiatoren, lægge et tæppe over dynen, der isolerer og hindrer, at kulden når ind til dig. Bliver du hurtigt kold, når du sidder i sofaen, kan du putte dig med et tæppe, når du eksempelvis ser fjernsyn. Således slipper du for at varme huset op til 30 grader, og du vil hurtigt opleve, at det er utrolig hyggeligt at bruge et tæppe, når du fryser.

Læs også vores Varmepumpe test her!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *