Varmepumpe test

Har du elvarme, så ved du at det koster en bondegård at varme selv et lille hus op. Det kan være rigtig dyrt at omlægge varmesystemet i et hus til en anden varmekilde – De første 100.000 får meget hurtigt ben at gå på. Men der findes alligevel et billigt alternativ: Nemlig en varmepumpe.

[button link=”http://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=6994&bannerid=22458&htmlurl=http://www.elvvs.dk/search.php?query=varmepumper” size=”large” color=”green”]Sammenlign tilbud på varmepumper[/button]

Varmepumpen virker ved, at den overfører varmen fra udeluften – og ja, der er varme i luften, selvom der kun er 2 graders varme. Denne varme bliver gennem en kompressor omdannet, så den kan opvarme luften indendøre. Der findes flere forskellige typer varmepumper, som betegnes på, hvordan de overfører varmen – Nogen er luft til vand, mens de fleste mindre er luft til luft varmepumper. De er kendetegnet ved at bestå af en udedel og en indedel. Ulempen ved en luft til luft varmepumpe er, at den kun kan opvarme det rum hvor indedelen er monteret.

Når man skal ud og købe en varmepumpe, kan man med fordel læse forskellige test af varmepumper. Der findes en hel del på nettet, hvoraf den vigtigste er den du finder på Teknologisk Instituts hjemmeside. Men det er ikke alle varmepumper der findes på TI’s liste. Det er nemlig sådan, at producenterne af varmepumper skal betale Teknologisk Institut for at lave sådan en varmepumpetest, og det er ikke alle der vil det. Især de billige varmepumper glimrer ved deres fravær i TI’s varmepumpe test. Se gode varmepumper her

Lav din egen varmepumpe test

Men der er heldigvis ikke noget i vejen for at du laver din egen lille sammenligning af varmepumperne, så kan du også koncentrere dig om dem, som du økonomisk har råd til. Priserne på varmepumper varierer nemlig fra 4000 til 100.000 kr. Så der er ingen grund til at beskæftige sig med varmepumper, som man alligevel ikke har råd til.

Når du skal lave din varmepumpetest bør du indsamle følgende oplysninger, som du samler i et regneark, eller på anden måde samler i din egen varmepumpe test.:

  • Prisen – Den er jo væsentlig
  • COP – COP står for Cost of Performance. Det er et tal for hvor mange kW varme du får, når du bruger 1 kW el i varmepumpen. Det ligger typisk mellem 3 og 5. Skal være så højt som muligt.
  • Støjniveau – Du skal jo helst kunne holde til at høre på indedelens blæser, da den jo giver lidt lyd fra sig. Angives i dB, og skal være så lavt som muligt. Husk at 3dB svarer til en fordobling af lydtrykket.

[button link=”http://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=6994&bannerid=22458&htmlurl=http://www.elvvs.dk/search.php?query=varmepumper” size=”large” color=”green”]Sammenlign tilbud på varmepumper[/button]

Husk når du sammenligner, at der typisk angives to COP-værdier. En høj, som er målt ved 7 grader, og en lavere som måles ved 2 graders udetemperatur. Det er naturligvis den lave, som er mest interessant, idet det er når det er koldt, at man skal bruge mest varme, og derfor har mest elforbrug til varmepumpen, men det er typisk den høje som producenten skilter mest ihærdigt med.

Pas på de helt billige varmepumper

En test som Go’ energi har lavet, viser at de billigste varmepumper dumper med et brag. Selvom de er angivet som A-mærket, er de blevet målt til helt ned til D-mærke, og så får man ikke den varmebesparelse som man måske forventer, så det kan ofte godt svare sig at bruge lidt ekstra penge på varmepumpen, men det kan du jo selv efterprøve med din egen varmepumpe test.

En tanke om “Varmepumpe test

  1. Pingback: Brug tæpper, hvis du fryser | Billig varme - Tips og tricks til lavere energiforbrug

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *