Stop kuldebroerne i dit hjem

Stop kuldebroerne i dit hjem

Høje varmeregninger er aldrig sjove, men heldigvis er der mange måder, hvorpå du kan spare penge på varme. Det gælder ikke kun at finde metoder til at få billig varme, men også at få stoppet de ting, der gør, at det er koldt i dit hjem. Du kender måske begrebet ”at fyre for musvitterne”. I begrebet ligger, at den varme, der gerne skulle tjene til at opvarme dit hus, siver uden for husets fire vægge af såkaldte kuldebroer. Kuldebroer er steder, hvor varmen kan slippe ud og kulden ind. Har du mange kuldebroer i din bolig, kan varmeregningen blive uhyggelig høj. Derfor giver vi dig her nogle gode råd til, hvordan du kan stoppe kuldebroerne i dit hjem.

Lokaliser kuldebroerne ved termografering

Har du mistanke om, at der er mange kuldebroer i dit hjem, er det første, du skal gøre at undersøge, hvor kuldebroerne er. Det kan umiddelbart virke besværligt at skulle lokalisere kuldebroer, men faktisk behøver en lokalisering ikke at betyde nedrivninger i vægge eller andre omfattende indgreb. Med et infrarødt kamera kan du benytte dig af en simpel og nem metode til at undersøge, hvor din bolig taber varme. Metoden hedder termografering og kan ved et enkelt billede afsløre, hvor på huset, der er kuldebroer. Det forudsætter dog, at du får huset termograferet i vinterhalvåret, hvor temperaturforskellen på ude og inde ligger på mindst 15 grader, ligesom der heller ikke må være direkte sollys på huset.

Kuldebroer i isoleringen

Det er ofte i gamle huse, at der kan opstå problemer med kuldebroer. Dårlig isolering kan betyde, at din bolig lider af et enormt varmetab. Kuldebroer finder oftest sted omkring vinduer, hvis isoleringen ikke slutter tilstrækkeligt tæt op omkring. Også ved taget, i fundamentet og igennem selve vinduesruderne, kan der forekomme kuldebroer. Den bedste måde at stoppe kuldebroerne på, er ved isolering. En bedre isolering vil reducere varmetabet og du kan således spare mange penge på varme.

Er dine ruder og vinduer gamle, kan det også betale sig at få den udskiftet med termoruder og på den måde stoppe en kuldebro. Selvom, at disse ting måske kan virke som nogle store udskrivninger, skal du huske på, at det er en god investering at stoppe kuldebroerne i dit hjem. Det betyder et bedre indeklima og meget billigere varmeregninger fremover. Selvom, at musvitterne måske bliver kede af, at du stopper kuldebroerne, vil du ikke selv fortryde det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *